19 september 2023

Sjuul van der Heijden nieuwe Business Manager Technology in Eindhoven


Sjuul van der Heijden, 31, is onze nieuwste aanwinst als Business Manager. Een rol waar hij heel veel zin in heeft! “Bij ENTER kan ik echt iets betekenen voor een gedetacheerde collega. Meer een adviseur zijn dan dat ik iemand ergens plaats en ‘m daarna moet loslaten.”

Zelf dacht Sjuul ooit dat zijn eigen carrière die van sportleraar zou zijn. “Ik deed het CIOS, maar mijn lichaam vond dat minder leuk dan mijn geest. Ik had tijdens mijn studie al veel ernstige blessures. Ik probeerde van alles, ook om te kunnen voetballen… maar niets hielp. Toen kwam ik op een T-splitsing: ga ik verder studeren of ga ik werken?”

Het werd werken. “Ik bracht bedden en kasten rond met de vrachtwagen en die meubels zette ik ook in elkaar bij mensen thuis. Toen kwam ik erachter dat het de gesprekken met klanten waren die ik eigenlijk het leukst vond.” Om verder te komen, ging hij terug de schoolbanken in. Zijn MBO voor Logistiek Teamleider was zo gehaald, maar in die rol bij het bedrijf waar hij werkte, was hij vooral brandjes aan het blussen en miste hij het klantcontact.

Energie
Sjuul: “Toen ging ik nadenken wat dan echt bij me paste en zo kwam ik op een rol als accountmanager. Dat ben ik gaan doen bij een marketingbedrijf en in die rol ging ik ook op pad naar klanten om presentaties te geven. Daar kreeg ik heel energie van, maar toen gooide de pandemie roet in het eten en moest ik de functie toch iets anders inkleden dan ik wilde.”

Maar Sjuul zou Sjuul niet zijn als hij ook hierin een kans zag voor zichzelf om zich verder te ontwikkelen en goed te kijken naar zijn volgende stap. Sjuul: “Dat werd recruitment. Daarin kon ik zowel voor een klant als voor een kandidaat iets betekenen én ik had met beiden contact. Ik richtte me op de IT markt in het zuiden van Nederland en had een heel leuk klantportfolio. Dit was en is werk dat me echt ligt. Maar ook nu wilde ik na een aantal jaar een stapje verder. Bij mijn vorige werkgever kon dat niet, dus ben ik gesprekken aangegaan met andere bedrijven. ENTER was er daar een van.”

Relatie
“Het menselijke aspect binnen ENTER en de lange termijn gedachte die erachter detachering zit, met name binnen dit bedrijf, sprak me erg aan”, vertelt Sjuul. “Vandaar ook dat ik zeg dat ik hier echt een adviseur kan zijn. Je bouwt hier een relatie op met zowel je klant als de collega die je daar detacheert.”

In zijn vrije tijd pakt hij de rol van adviseur ook meer dan graag op. “Toen het voetballen niet meer ging, ben ik trainer geworden. Ik heb Uefa B gehaald en sta met veel veel plezier wekelijks voor de groep die ik nu train.”

Sjuul van der Heijden