27 oktober 2023

Software & Socials met QWAN

Ons team van Software Engineers bestaat uit collega's waar we trots op zijn! En die collega's brengen we graag bij elkaar. Daarom organiseren we een aantal keer per jaar ‘Software & Socials’, waar onze engineers samenkomen voor een praatje met elkaar, gezelligheid en lekker eten én een inhoudelijk deel over hun vak.

Deze week was het weer zo ver! Het inhoudelijke deel werd verzorgd door QWAN, Quality Without A Name. QWAN is een initiatief van pragmatische praktijkmensen. Ze zijn gespecialiseerd in agile en lean softwareontwikkeling. De titel van hun lezing was: SOLIDify your software.

SOLID
De meesten van ons kennen SOLID, het acroniem van vijf software ontwerpprincipes, bedacht door Michael Feathers, populair gemaakt door Bob Martin. Of we hebben er in ieder geval van gehoord. Maar zijn we ons echt bewust van de implicaties van de principes? En zijn we ons bewust van de afwegingen die we moeten maken bij het toepassen van deze principes?

Software & Socials EindhovenWillem van den Ende en Rob Westgeest van QWAN gaven antwoord op deze vragen. Dit deden ze echter niet in een statische presentatie, maar in een interactieve sessie met de deelnemers die zelf ook antwoorden op vragen moesten geven via hun telefoon. Daarmee werd het een interessante avond waar iedereen zijn gedachten erbij moest houden én er vaak hard werd gelachen. Voor herhaling vatbaar dus!