10 februari 2022

Sourcen bij ENTER de ideale bijbaan? Wouter Bentvelsen vindt van wel

Wouter (23) studeerde Werktuigbouwkunde en plakte er een master in dezelfde richting achteraan. “En volgend studiejaar begin ik aan een master Innovation Management”, vertelt hij enthousiast. Maar: eerst gaat hij drie maanden reizen. En daar moet geld voor verdiend worden. Iets dat hij komende maanden bij ENTER doet als sourcer.

Wouter: “Ik zoek kandidaten die passen bij de functies die we als ENTER open hebben staan en neem dan contact met ze op om hun interesse te peilen. Als ze geïnteresseerd zijn, neemt een van de accountmanagers het contact over.” Hij is enthousiast over zijn tijdelijke baan. “Contact opnemen met mensen is heel leuk, maar daarnaast is het ook heel leerzaam om alle banen en functies te zien die ENTER heeft. En ook leer ik het sollicitatieproces zo goed kennen. Dat is echt een waardevolle toevoeging voor mezelf, voor later als ik wil gaan werken.”

Even iets anders
Maar eerst is daar nog die reis die hij wil gaan maken. “Naar Zuid-Amerika. Al heb ik nog niets geboekt”, lacht hij. “Ik laat alles nog even open vanwege corona, want als Zuid-Amerika dan niet kan, is Azië misschien een optie en anders ga ik met een camper Europa door. Ik wil gewoon even iets heel anders doen, nu een echt studentenleven er niet in heeft gezeten de afgelopen twee jaar.” Niet dat hij zich verveeld heeft, voegt hij snel toe. “In mijn studentenhuis was het gelukkig alsnog heel gezellig en ik ben door Corona wel echt door mijn studie heen gevlogen en mijn studiepunten heel snel gehaald. Daarom heb ik nu de luxe om er een half jaar tussenuit te gaan.”

Wouter Bentvelsen
Wouter BentvelsenVan dat halve jaar werkt Wouter dus drie maanden. “Dat is maar een klein tijdslot”, vertelt hij. “En daarom was het nog niet zo makkelijk om een fulltime baan te vinden voor deze periode. Ik had al eerder een keer contact gehad met Daan, een van de accountmanagers, en die heb ik gebeld of hij misschien iets wist. En toen kwam hij met dit. Dus nu zit ik hier op kantoor. Met leuke collega’s, leerzaam werk te doen, terwijl ik geld verdien voor mijn droomreis. Dat is win/win/win.”