29 november 2022

Studentes TU/e leren solliciteren van René, Patrick en Erica

Als werkgever van high tech talent, weten wij als geen ander hoe een geslaagde sollicitatie eruit ziet. Kennis die wij graag delen met studenten, om hen vast een beetje op weg te helpen met hun carrière. En daarom gaven wij vorige week een interactieve Sollicitatie Workshop aan damesdispuut Venilia op de TU/e in Eindhoven.

Dit dispuut bestaat volledig uit dames die de opleiding Mechanical Engineering studeren aan de TU in Eindhoven. Op uitnodiging van de leden Lore Vertraete en Lotje Diepstraten, togen Patrick van Noort, René van de Pas en Erica Schepers naar het universiteitsterrein om het dispuut mee te nemen in een waardevolle training met diverse oefeningen.Praktische tips
De praktische tips, voorbeelden uit de praktijk en het ervaren van het perspectief van de andere kant van de tafel vonden de deelnemers het meest interessant. Onderdelen die aan bod kwamen waren onder meer: een self-assessment, het opstellen van een cv en motivatiebrief en het voorbereiden van je pitch voorbereiden tijdens het sollicitatiegesprek.

Zelf ook benieuwd naar tips en trucs om je goed te voorbereiden? Lees dan ook vooral de blog van René.