14 maart 2023

Succesvolle sollicitatieworkshop Technische Universiteit Delft

Ook dit jaar was ENTER weer aanwezig op De Delftse Bedrijvendagen, een initiatief van Technische Universiteit Delft om studenten kennis te laten maken met het bedrijfsleven. Niet alleen stonden we met een stand op de beurs, ook gaven we een workshop solliciteren aan een groep studenten: “Succesvol solliciteren, hoe doe je dat?”

Patrick van Noort tijdens de workshop



Patrick van Noort en Saïda den Heijer gingen met de studenten aan de slag met de volgende onderwerpen: self-assessment, CV-check, motivatiebrief en sollicitatiebrief. Ook deden ze een rollenspel. Saïda: “Na afloop gingen alle studenten tevreden en met veel kennis naar huis. Gemiddeld kregen we een 8,5 als beoordeling, dus daar zijn we enorm trots op. Zelf vond ik het ook heel leuk om vanuit ENTER te doen. Het is goed om als organisatie mee te denken en te investeren in een goede start van de studenten en een goede relatie met de universiteit.”

Carmel Verhaeghe nam enthousiast deel aan de workshop



De studenten gaven aan dat ze het een heel nuttige workshop vonden, met veel persoonlijke aandacht, overzichtelijk en interactief. “En ook dat wij het met heel veel energie brachten”, vult Saïda aan. “En dat is allemaal precies waar wij bij ENTER voor staan.”