Dieka van den Eijnde

Dieka Favoriet

Sinds wanneer werk je bij ENTER?

1 Augustus 2022

Wat doe je bij ENTER? / Wat is je functie?

Ik werk als Corporate Recruiter voor het Software Technology team. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het werven van nieuwe software professionals voor ons team. Een belangrijk onderdeel hiervan is de ‘candidate experience’. Ik stop heel veel tijd en aandacht in het begeleiden van mijn kandidaten gedurende de sollicitatieprocedure bij ENTER.

Voor mij is recruitment veel meer dan domweg berichtjes sturen naar mensen en hopen dat er iemand hapt. Hoe lastig het soms ook kan zijn, stop ik veel tijd en aandacht in persoonlijke benadering. Als ik benaderd word, kijk ik ook altijd of iemand de moeite heeft genomen om mijn profiel te bekijken, dus dan mag dat andersom ook verwacht worden van mij.

Het eerste contact met mijn kandidaten is ook heel vrijblijvend. Ik doe dan ook geen interviews maar kennismakingsgesprekken. Hierin vertel ik de kandidaat zoveel mogelijk over mij, ENTER en mijn rol binnen ENTER, zodat de kandidaat op basis van deze informatie kan bepalen of wij bij hem/haar passen. Natuurlijk wil ik ook graag meer weten over de kandidaat zodat ik dezelfde afweging kan maken. Mocht het een match zijn, dan begeleid ik vanaf dit moment mijn kandidaat door het wervingsproces bij ENTER. Dit betekent dat ik voor hem/haar ter beschikking sta voor alle mogelijke vragen, maar ook om bijvoorbeeld te helpen bij een stukje voorbereiding voor het gesprek. Aangezien je mij al hebt overtuigd, zal ik er alles aan doen om te zorgen dat het team ook overtuigd raakt van jouw kracht!

Wat motiveert je om dit werk te doen?

Opzoek gaan naar een nieuwe uitdaging kan best spannend zijn, hoe fijn is het om dan een buddy te hebben die je helpt bij dit proces? Ik vind het hartstikke leuk om een persoonlijke connectie aan te gaan met mijn kandidaten en dat ze iemand hebben om de vreugde mee te delen wanneer de handtekening staat. Daarnaast vind ik het ontzettend bijzonder wanneer kandidaten vanuit een ander land ervoor kiezen om hun hele hebben en houden achter laten en naar Nederland komen voor een nieuwe start. Ik wil ze dan ook zo goed mogelijk ondersteunen bij dit traject.

Waar ben je trots op (op werkgebied)?

Ik ben trots op mijn vermogen om verbinding te leggen met de kandidaten en goed kan aanvoelen wat de behoeftes zijn van iedere kandidaat. Ik weet heel goed de behoeftes in kaart te brengen en hier op in te spelen. Hiervoor krijg ik ook heel veel waardering in mijn werk.

Wat vind je het leukste aan werken bij ENTER?

De mensen en het vertrouwen wat ik krijg vanuit mijn team. Vanaf dag 1 heeft mijn team mij alle vrijheid gegeven om mijn eigen recruitmentstrategie toe te passen. Daarnaast zijn de collega’s op kantoor super behulpzaam en oprecht geïnteresseerd. Wat ik ook zo mooi vind, is dat iedereen zijn eigen verhaal heeft, maar er toch 1 rode draad is in ieder verhaal en dat is; mensen verder helpen in hun carrière.

Kies een bestaande quote (of bedenk er zelf een) die jou perfect omschrijft.

“The happiest people don’t have the best of everything, they just make the best of everything.”