Erica Schepers

Erica Favoriet

Sinds wanneer werk je bij ENTER?

01-08-2022

Wat doe je bij ENTER? / Wat is je functie?

Ik ben Talent Manager binnen ENTER! Ik mag mij bezig houden met strategisch talentmanagement en het boeien en binden van onze medewerkers. Mijn doel is om te zorgen dat zij het ultieme werkgeluk mogen ervaren en blij worden van hetgeen wat zij mogen doen bij onze opdrachtgevers.

Wat motiveert je om dit werk te doen?

Ik heb hard gewerkt om mijn droombaan te krijgen. Op 29 jarige leeftijd ben ik terug de schoolbanken ingedoken om mij compleet te laten omscholen met 1 doel voor ogen; Talent Manager worden. Ik ben toen begonnen aan de opleiding HRM en toegepaste psychologie om mij van alle handvatten te voorzien, om de rol goed uit te kunnen voeren.

Gelukkig geeft het mij ook echt een boost aan energie om met onze medewerkers het gesprek aan te gaan en te horen waar men zich mee bezig houdt; of dit nu hun hobby is, of juist een prestatie waar zij trots op zijn of samen te mogen sparren wat hun loopbaantraject gaat worden.

Waar ben je trots op (op werkgebied)?

Ik ben trots op het feit dat ik naast fulltime werken, zo door mijn studie heen gevlogen ben! Ik had leraren die verschillende vakken zo leuk en interessant maakten door veel praktijkvoorbeelden aan te halen, waardoor ik het mega interessant vond. Uiteraard waren er wel moeilijke momenten, maar niets in vergelijking tot hoeveel profijt ik heb aan de opleiding! Zij hebben mij geholpen om een visie te creëren op gebied van boeien en binden en strategisch talentmanagement.

Wat vind je het leukste aan werken bij ENTER?

De open cultuur, korte lijntjes en je mag hier echt jezelf zijn! Je krijgt op voorhand vertrouwen en je ziet direct resultaat, want mensen bloeien op. Er wordt ook veel georganiseerd voor medewerkers en ik kijk er naar uit om deze allemaal mee te maken!

Vertel iets over jezelf wat niemand van je zou verwachten.

Ik ben een beetje een nerd. Ik ben ‘die hard’ fan van Marvel! Ze zijn nu enorm groot door alle mega bioscoopfilms (Spiderman, Iron man, Hulk, Captain America, Avengers, etc) maar Marvel is van origine een stripboekenuitgeverij, ontwikkeld door onder andere Stan Lee. Ik verzamel ook verschillende Marvel stripboeken. Je maakt mij uiterst gelukkig door mij op comic con conventie te droppen en mij gewoon met rust te laten zodat ik urenlang kan zoeken naar een nieuwe comicbook reeks! Mijn favoriete Marvel (super) held, Deadpool, gevolgd door Thor!
Plus ik ben fan van Star Trek en van de boeken van The Witcher. Eigenlijk word ik erg blij van verschillende fantasie (strip)boeken, series en films.