Terug naar overzicht

Technisch Schrijver

#Technisch #Schrijver #Eindhoven

Locatie
Eindhoven

Ervaring
3-5 jaar

Dienstverband
40 uur per week

Word jij enthousiast van een afwisselende functie waarin je je passie voor techniek, je ontwerpinzicht en je vaardigheden kunt benutten? Ben je klaar om deel uit te maken van een multidisciplinair team als Technisch Schrijver? Wil je werken aan innovatieve hightech projecten die onze klanten een blijvende voorsprong in de technologische wereld geven? En wil je werken bij een bedrijf waar jij centraal staat en waar we veel waarde hechten aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Dan ben jij de kandidaat die we zoeken!

Wat ga jij doen als Technisch Schrijver?

Als Technisch Schrijver ben je verantwoordelijk voor het creëren van diverse technische documenten zoals handleidingen, onderhoudshandleidingen, installatie-instructies en trainingsmaterialen. Je werkt nauw samen met experts uit verschillende vakgebieden om nauwkeurige en begrijpelijke documentatie te ontwikkelen door technische informatie te verzamelen, te analyseren en vast te leggen. Je zorgt ervoor dat alle documentatie voldoet aan hoge kwaliteitsnormen en consistent is met de richtlijnen en specificaties van de organisatie. Daarnaast ontwikkel en onderhoud je trainingsmaterialen en handleidingen voor zowel klanten als interne teams en bied je ondersteuning bij de training van eindgebruikers en onderhoudspersoneel. Je houdt de technische documentatie actueel met de laatste productwijzigingen en upgrades, identificeert en implementeert verbeteringen in de documentatieprocessen, en biedt ondersteuning bij diverse projecten door technische kennis te delen en de juiste documentatie te leveren tijdens verschillende projectfasen. Zo draag je bij aan het waarborgen dat onze klanten en interne teams beschikken over nauwkeurige en begrijpelijke technische informatie, wat de efficiëntie en effectiviteit van onze systemen bevordert.

Herken jij jezelf in...

 • Je hebt een afgeronde bachelor- of master opleiding op het gebied van (elektro)techniek of taal (HBO/WO niveau);
 • Je hebt een technische achtergrond en/of affiniteit met techniek;
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als Technisch Schrijver of een soortgelijke functie;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je hebt uitstekende kennis van de Engelse taal zowel in woord als geschrift;
 • Je hebt het vermogen om nauwkeurig, consistent, duidelijk en beknopt Engels te schrijven. Kennis / ervaring op het gebied van STE (Simplified Technical English) is een pre;
 • Je bent in staat om moeilijke concepten te vertalen naar gemakkelijk te begrijpen informatie voor onze (eind)klanten;
 • Je bent in staat documentatieprojecten van het begin tot eind te leiden;
 • Je bent in staat zelfstandig te werken, neemt initiatieven, maar werkt ook graag in teamverband;
 • Kennis van gestructureerde data, zoals XML en kennis/ ervaring van CSDB/CMS is een pre;
 • Je bent flexibel en open voor technologische veranderingen binnen je vakgebied.

Mis je één van bovenstaande eigenschappen? Neem dan toch contact op. We kijken namelijk graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Wie zijn wij

Technologie staat voor vooruitgang en het constant zoeken naar nieuwe manieren om producten, diensten en processen te verbeteren. Dit is wat het hart van elke technologieorganisatie en tech-professional sneller doet kloppen. Of het nu gaat om de projecten waar ze aan werken of hun eigen persoonlijke ontwikkeling, iedereen heeft zijn eigen drijfveren. Voor sommigen is dat het vinden van hun droomproject, voor anderen het verder ontwikkelen van hun vaardigheden. Het mogelijk maken van deze groei is mensenwerk, en daar worden wij enthousiast van.

ENTER is gespecialiseerd in verschillende disciplines: Chemie, Elektronica, Mechanica, Mechatronica, Fysica, Productontwikkeling en Softwaretechnologie.

De professionals van ENTER werken op projectbasis bij onze partners en opdrachtgevers. We besteden veel aandacht aan het matchen van projecten en medewerkers, waarbij we rekening houden met ervaring, ambities, persoonlijkheid en passie voor techniek. Hierbij zijn communicatieve en schriftelijke vaardigheden ook belangrijk om de ideale match te realiseren.

Onze accountmanagers en recruiters werken nauw samen om ervoor te zorgen dat we op het juiste moment de juiste collega’s beschikbaar hebben voor onze klanten. Hierdoor bieden we onze medewerkers een breed carrièreperspectief.

#techwithaheartbeat

Als ENTER collega mag je natuurlijk ook een hoop van ons verwachten

 • Een gedreven team en een inspirerende werkomgeving waar ons motto #techwithaheartbeat centraal staat!
 • Gedreven en enthousiaste collega’s;
 • Veel ruimte voor groei en ontwikkeling;
 • Cutting edge hightech projecten;
 • Een bruto maandsalaris tussen €4.000- €5.000 waarbij we je op basis van je achtergrond en ervaring inschalen;
 • Terugkerende socials zoals de jaarlijkse BBQ, het kerstdiner, een pubquiz en onze geheel verzorgde familiedag in de Efteling.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat je gaat doen als Technisch Schrijver? Neem dan contact op met Bas Rosendaal via +31 6 15 28 03 19 of bas.rosendaal@enter-group.nl

Direct solliciteren?

Ben je na het lezen van de vacature voor Technisch Schrijver zo enthousiast dat je onze nieuwe collega wil worden? Via de sollicitatiebutton kun je je profiel achterlaten.

Door je profiel aan te maken en te solliciteren stem je in met ons privacy statement.