15 september 2022

Dieka van den Eijnde vult het Software team aan als recruiter

Dieka van den Eijnde (31) werkt al een aantal jaar als recruiter. Een baan waar ze nog altijd heel veel voldoening uit haalt. “Je kunt echt wat betekenen voor mensen die op zoek zijn naar een baan of een volgende stap”, vertelt ze. “Ik zorg er altijd voor dat ik precies weet wat we zoeken in een collega en dan ga ik daar naar op zoek, zodat ik een goed perspectief kan schetsen aan degene die ik benader. Het interview met mij is namelijk niet alleen voor mij om te verkennen of de kandidaat bij ENTER past, maar net zo goed voor de kandidaat om te kijken of ENTER bij hem/haar past. Ik vind het belangrijk om een kandidaat van zoveel mogelijk informatie te voorzien en ook de kans krijgt om vragen te stellen.”

Dat Dieka een beroep zou kiezen waarin ze veel met mensen moet praten, stond al vroeg vast. Maar wat dan precies? Ze deed een horeca-opleiding, maar merkte dat haar passie daar niet volledig lag. Dus studeerde ze verder. “Ik koos voor de Hoge Hotelschool, omdat dit een brede opleiding is en mensen die daar aan hebben gestudeerd vaak gewild zijn in sociale beroepen”, vertelt Dieka. “Tijdens mijn studie merkte ik dat ik het HR-aspect toch wel echt het meest interessant vond. Daarom koos ik ervoor om mijn laatste jaar, stage en scripite, toe te spitsen op HR-recruitment. In mijn stagebedrijf betekende dat ik zowel recruitment als accountmanagement deed. En toen merkte ik dat mijn hart echt sneller ging kloppen van recruitment. Ik vind het geweldig om mensen te helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Iemand coachen en begeleiden in het sollicitatieproces, daar krijg ik echt energie van!”

Dieka van den EijndeGeen loze kreet
Onlangs maakte ze vanuit een vorige baan de overstap naar ENTER, waar ze nu het recruitment voor het Software Team oppakt. “Mensen staan hier centraal, dat was voor mij de belangrijkste reden voor deze keuze voor ENTER. Het is namelijk écht waar en geen loze kreet. Ik kan hier heel veel tijd en aandacht steken in het begeleiden en ondersteunen van mijn kandidaten en dat maakt het voor mij leuker en uitdagender dan in sommige banen die ik eerder had. Wat ik daarnaast ook een erg leuk aspect van mijn nieuwe baan bij ENTER vindt, is dat veel kandidaten uit een ander land komen. Hierdoor heb ik veel contact met verschillende nationaliteiten en spreek ik veel Engels. Ik heb altijd een fascinatie gehad voor die taal en daarom bijvoorbeeld ook een jaar in de VS gewoond. Dat alles maakt het werk nog afwisselender en interessanter.”

En niet alleen werkinhoudelijk heeft ze het naar haar zin bij ENTER. “Het is ook gewoon een ontzettend fijne werkplek, met allemaal gezellige collega’s. We werken hard, maar lachen ook veel. En dat is voor mij mega belangrijk! Leuke collega’s maken dat je elke dag met een glimlach op je gezicht het kantoor binnen stapt, dat wil toch iedereen?!”